I mit ansigts sved

En dag så jeg tilfældigt en pige i TV ......

Siden jeg var 15 år har jeg lidt af ansigtssved. Jeg var utrolig flov over at jeg svedte, for jeg svedte ikke som alle andre normale mennesker, nej i mit tilfælde var det så voldsomt at mit hår blev plaskvådt og det dryppede ned i ansigtet og ja nærmest løb i stride strømme ned over bryst, ryg og videre ned på gulvet.

Som årene gik blev det et stort kompleks for mig. Jeg kunne ikke opholde mig i varme restauranter, kunne ikke danse, kunne ikke arbejde med kunder, altsammen pga svedproblemet. Når jeg blev nervøs eller stresset, blev det endnu værre, og jeg kunne sidde ganske stille og svede så det dryppede fra mig.

I 2006 så jeg ved et tilfælde en udsende, hvor der var en pige der fortalte om sit svedproblem, og hun gav det endda et navn: Hyperhidrosis. Jeg ved ikke om nogen kan forestille sig hvor målløs jeg blev! Her havde jeg gået i 25 år og troet at jeg var den eneste i hele verden der havde det sådan, og at det var mig der bare var unormal, og nu pludselig fandt jeg ud af at der rent faktisk var ANDRE der havde det som jeg?? Og at det endda havde ET NAVN??!! Jeg stod ret op og ned foran tv'et og stortudede. En blanding af total glæde og sorg over alle de år jeg har levet i uvished om at min lidelse ikke var selvforskyldt.

Jeg ilede ind til computeren. Søgte på navnet, og fandt nogle artikler som jeg printede ud og tog med til lægen. I samråd fandt vi ud af, - med lidt tovtrækkeri, for lægen syntes ikke om at jeg skulle opereres - at jeg skulle henvises til Skejby sygehus.

I oktober var jeg så til forundersøgelse hos en kirurg på Skejby. Hos ham var der ingen tøven, han havde god erfaring med min type Hyperhidrosis, og spurgte hvornår jeg ville opereres? Jamen.... jeg var paf. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men havde nok inderst inde været angst for at det ikke ville kunne lade sig gøre eller sådan noget. Jeg svarede " i dag". Det smilede han lidt skævt af, og svarede at det havde de vist desværre ikke kapacitet til i dag, men han ville finde en tid til mig h.m.

En uge senere fik jeg så indkaldelse til operation. Datoen i brevet var d. 11. januar 2007.

Det er så her jeg er nu. I venteposition. Venter på at mit nye liv skal begynde. Jeg ved at der ingen garantier er, det informerede kirurgen om, men jeg er klar til hvad end operationen giver mig, både af gode og mindre gode ting. Det er en chance for et bedre liv, som jeg ikke kan eller vil gå fra mig. Mit svedproblem har været en hæmsko for mig, socialt som arbejdsmæssigt set, i 25 år og bare den mindste smule bedring vil jeg tage imod med stor taknemmelighed.

Med venlig hilsen

Lone

 

Hvis du har en beretning fra dit eget liv, som du har lyst til at dele med andre, kan du sende et kort indlæg til sved@sved.dk.

Til toppen